Thursday, 28 February 2013

hipocracy

i've wasted my times for loving you
and
you've wasted too much time for cheating on me 

it's such a waste. 




aku amat mudah memaafkan
terutama nya jika kamu yang meminta
tapi satu perkara 
yang seharusnya kamu tahu,
aku tak mudah untuk melupakan.



melupakan segala
kesakitan
 keperitan
 keindahan
kebahagiaan 
cinta kita
yang telah lama di baja
dan menjadi sebati dengan diri ini

tak mudah untuk aku lupakan kamu dan kenangan kita



maaf. 
aku tak sempurna.
walau aku sentiasa cuba menjadi yang terbaik,
namun itu masih tak cukup membahagiakan mu
mungkin cinta aku tak berharga.
dan 
cinta kita tiada nilainya
maaf kan aku


 i should be doing this right now.
MOVE ON!
even it is the hardest thing to do, ever! 


















sincerely from my heart,
used to be MIA,
but now, back to normal,
i'm Amirah Amani :)

Saturday, 2 February 2013

passion baru

assalamualaikum everybody!!
lama dah tak update blog nieee. 
nak kata sibuk, tak jugak..
memerap kat bilik je keje nyeee. hehe..
bajet gilaaa. 
konon ade la orang rindu kalau aku tak update blog kan?? hahaha

okayyy. nak story sikit, 
now, aku dah PART 6,
student DIPLOMA IN BUSINESS STUDY. 
dah sem akhir dahhh. 
insyaAllah.

and nak bgtahu kat sini,,
aku pun dah retired dari persatuan yg banyak ajar aku macam2
Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung. 
dah jadi mantan dah aku nieee. hehehe

so sekarang banyak lah masa terluang aku, 
takde nak sibuk2 macam dulu lagi dahhh. 

tapi, bila tak buat apa2, aku jadi BOSAN.
aku ni jenis tak reti nak duduk diam, 
sampai ade mmber ckp aku ni mcm lipas sbb sntiasa ade je bnde yg nak dibuat. 

dengan kelas pn, haishhh,
memanjang cancel. 
lecturer mmg nak bg students part 6 berdikari eh? 
 blaja pn kene sndiri. 

sudahnye, memerap kat bilik je la kejeee. 
encik sayang saya kata, "baguslah mcm tu, anak dara mmg kene duduk 
dlm bilik jee. takpayah nak keluar2, jumpa orang la, ape laa."
JADINYEEE? 
*mcm kate kakshilaa.hehehe*

ni pun, utk cuti raya cina, supposely, hr jumaat baru mula cuti.
tapi sbb dah takde test, quiz n even assignment yg perlu dihantar, 
classmate saya pn ejas la dgn lecturer, 
mmg selasa petang saya dah boleh balik.
yup! THIS COMING TUESDAYYYY! 
yipppieeee!


okayyy, 
back to the story, 
sbb dah kebosanan tahap super,
menghadap lappy je la keje nyee. 
movies, games, pictures, itu je la jadi peneman. 
online? yg tu kadang2 jeee. 

bila bosan2, mmg macam2 lah aku boleh terfikir. 
budak2 ni selalu ckp aku kreatif. 

entah.
aku suka buat bnde ape yg ada dlm kepala aku jee. 
terfikir, 
*PAP* 
aku nak buat. 
aku buat. 
takde orang tolong, aku buat sendiri.

haha.
itulah aku.

passion baru aku lepas baking,
editing picture and creating video :)

hari tu sempena birthday encik sayang saya
saya buat ni special utk dia,



time cuti krismas hari tu pulak, aku ada buat satu video nie, 
ala, lebih kurang montaj laaa
untuk anniversary aku dengan encik sayang aku.
bg aku bese2 jee. 
aku tunjuk kt mmber2 kat sini. 
dorang sukaa. 
aku dah try nk upload kt sini, tapi takdapat.
line internet tak kuat sangat kottt. 
tp pndgn aku,
sape yg selalu buat montaj utk persatuan dorang berkali2 lagi gempak hasil dorang.
yang aku punya video tu, bg aku mcm budak baru belajar punya je pn.

lepas tu aku tunjuk pulak kt dorang video break-up aku dulu.
haha. smart gileee.
aku tgk pn aku jadi suka gilaaa. 
pdhal video breakup.
video tu jadi cntik sbb aku buat penuh perasaan time tu dulu.
mmg kene laa, siap lagu 
baik-baik sayang+bila rasaku ini rasamu+beribu sesalan+aku sakit = 12minit gak laa.
tapi dengan ayat sedih2, gambar jiwang. aduyyy. 
kena ada jiwa betul2 baru dapat buat video terbaik cmtuu..
haha *perasan*

plus, kalau ade grup presentation, 
mmg bab edit video, buat powerpoint,
dorang lepas kt aku. 
dorang kate aku kreatif bab2 nie.

then dorang dah tgk, ape lagi, dorang pn nak buat laa,
video utk anniversary lah, apelaahh. 
pastu tak jadi, bising kat akuu. hailaaa.
ape lagi, saya lah kene tolong buat.
ni skrg baru siap buat video utk fina,
lepas ni nk buat fatimah az-zahra punya pulak.

aikkk, boleh buat bisnes dah aku niee.
kannnn? hahaha. 

tapi kan, kalau sape yg minat video2 niee ,
cer korang tgk video2 pre-wedding kt youtube.
sumpah bapak comel.
mula dah aku berangan nak buat macam tu jugak nanti. haha

haha .
okaylahh.
sampai sini je cerita utk hr niee.
aku rajin nnti aku update lagi.
mata dah *winkwink* tak sabar nak cuti.
sbb dah ade mcm2 plan nak buat utk cuti.
yg pnting, nak baking cuti nieee! yeayyyy! :)

lots of love, mira <3