Monday, 13 May 2013

aku tak percaya cinta!

hey! 
miss me olredy? haha. perasan! 

just read one blog just now.
and i'm laughing alone.



what i feel is like he was talking to me, especially about 
'tip survive and taknak sedih bila putus cinta/break up'


been dump! 
haha.
for the second time.
kenapa tah tak jugak serik2,
padahal tahu perangai dia macam mana, since zaman sekolah lagi.
tak pernah nak berubah perangai dia tu.
tapi tetap jugak percaya kt dia.
tu lah kuasa cinta, kan?






tapi betul jugak apa yg blogger 'the other khairul' tu tulis,
'well, even korang setia macam mana sekalipun, 
lelaki mungkin akan dump korang semua. 
biasalah, lelaki kan kaum penyayang. 
kasih sayang dorang terlampau banyak untuk dicurahkan pada seorang gadis je!'

nampak tak pemurah kat situ?
huh.
dats y jugak lah poligami tu wujud kot. 


aku?


sekarang?
aku tak percaya cinta! 



haha. 
malas lah nak involve dengan benda yg melibatkan perasaan ni.
just wanna enjoy my life happily,
kawan ngn semua orang.

tapi kadang2, payah jugak jadi natural,
sbb bila jadi diri kita sendiri, kadang2 orang mudah jatuh hati dengan kita.
bila kita hipokrit, pun tak boleh jugak. 

kadang2 aku rasa aku terbatas nak buat apa yang aku nak.
sebab apa? 
bukan aku nak cakap aku ni market ke ape, 
tapi aku takut lelaki akan jatuh hati pada aku, 
and aku tak boleh nk balas cinta dorang.


ingat senang ke nak cari lelaki yg nak berkawan rapat ngn korang tanpa ada romantic feelings?
payah dohh! 



kalau ada siapa2 yg terasa tu, aku mintak maaf banyak2..
korang tetap besfren forever aku.
aku tak  boleh nak paksa perasaan.

mungkin detik yg paling korang nanti kan,
satu hari aku jatuh cinta pada salah sorang antara korang.


entah.
masa depan unpredictable.

aku? 
aku nk enjoy life aku selagi boleh.
dengan family, kawan2, cousins, uncles, aunts and so on. 


dont fall in loves with good memories,
but lets fall in love with better future.


cinta?
biar lah datang ia dengan sendiri.
aku tak mahu lagi mengejar cinta.
kerana yang aku dapat hanya kepenatan yang tak dihargai. 

and satu peringatan,
dont accept loves when you're just lonely,
but when you're really need him/her to spend ur life with
dont say love when you want to say it,
but when you do confident and know what you really want in ur life. 

and utk awak, 
ye awk,shafik.
dengar lagu relakan jiwa-hazama 
&
 bahagiamu deritaku-hafiz.
for you.

lepaskan aku dari sangkar hatimu.
aku tahu, bukan aku yang kau mahu.




the girl that always try the best 
to be a strong lady.
mira amani

No comments: