Saturday, 24 December 2011

mencintai tak semestinya memiliki

AKU cinta DIA



mencintai dia sehingga hujung nafas ku


janji yang masih ku pegang hingga kini.
MAAF
maaf kan aku kerana terlalu berpegang pada janji..


walaupun kau milik dia
cinta aku masih milik mu




sebab aku tahu,

MENCINTAI TAK SEMESTINYA MEMILIKI..

dan 

memiliki tak semestinya selamanya






walau ku tak berharap kau cintai ku
walau ku tak berharap kau balas cinta ku 

izinkan aku mencintai mu 



Thursday, 15 December 2011

HATI



hati..




kenapa terlalu mudah engkau memaafkan?





hati..

kenapa engkau terlalu lembut untuk menerima segalanya..





hati..


kenapa engkau tetap kuat menghadapinya walau kelukaan telah berkali2 kau rasakan??



mungkin engkau telah kebal dengan segalanya, 
tapi, aku tak mahu kau berduka lagi..



mungkin kekecewaan yang berulang 
menjadikan kau lali dengan segalanya..



kesibukan takkan membataskan ingatan, 
namun kegembiraan dapat melenyapkan kehadiran nya seketika. 
Walau cuma seketika, 
memadai lah untuk aku merasakan kebahagiaan.

aku tahu kau kuat, HATI!!
aku tahu kau boleh :)

Friday, 2 December 2011

PANGGILAN COUPLE2

heee~~  i'm here now..  juz nk share my own piece of mind :)

about panggilan yang sering digunakan oleh couple2 nowadays..

Paling Biasa :
  Abang+Sayang
  Papa+Mama
  b+bb
(cam menggedik gilee)
  

Paling ntah ape2 :
 Baby Boy+ Baby Gurl

 Anje+ayang
( sumpah geli ouhh..)



Paling sweet:
  Kita+Awak
  Kamu+Kite
  Dia+Orang
  Saya+awak
(rase macam baru kenal je..)



Paling Cool:

1.KAU+AKU
2.MUNG+AKU ?
(rasa macam dekat n rapat, tapi tak berapa nk special lah)

korang pilih yang mana..???





tapi, apa2 pn panggilan yang korang gune, juz take a good care of the relationship n appreciate each other!

     * thanx sbb sudi singgah *


Wednesday, 30 November 2011

Drama di KB MALL

27th November hr tu, Echa ajak kitorang keluar. Include Ain Ridzuan n Masitah skali. Ikut plan nye, Fakhrul Hadi nk jmput kitorg, tp mlm sebelumnya, Echa ni gado pulak dgn si Adi. Esok tu dye merajuk tanak g ngn Adi. Sampai sanggup naek bas. Akhirnya, Mira ngn Echa g naek teksi, Ain n Ctah pulak g dgn Adi. & kitorang janji nk jmpe balik kt KB Mall. 


Org merajuk dgn pakwe sampai muncung sedepa ;P

N time dkt Pekan Machang, terjumpe lah Anis, Miwa n Ida. So naik kereta sewa ngn diorang. Berhimpitlah jugak dalam tu. Tp lagi oklah naik kereta sewa a.k.a teksi daripada naik bas lagi2 dengan cuaca yang hujan tak tentu masa + banjir kt pantai timur sekarang ni kan? Jumpe jugak classmates ; Nina, Sara, Tihah n Kuja. Dorg pn nk g KB jugak.

Sampai2 je Ain gtaw dorang dah ade kt FoodCourt. Nk makan. Masing2 lapar kan. Tak breakfast lagi lah katekan. 



Makan time! Credits to fakhrul hadi sbb blnje makan J

Tahu2,  Adi rupenye dah balik. Tinggalkan makanan utk kitorg je, then dye balik. Tak hbs2 lagi adegan merajuk dorg rupenye..


Time ni dah tinggal berdua je dgn Echa sbb Ain g shopping dgn Syafiq n Ctah pn dah jmpe Megat tersayang dye. So tinggal lah kami berdua. 


Ice cream <3


Having my endorphin! Nyum2.

Makan icecream with chocolate as taking endorphin. Yelaa, orang lain dapat endorphin daripada yang tersayang. Saya alone kan, terpaksa la cari endorphin sendiri. Haha.

After dat, Megat blnje main bowling. Thanx Megat ;)
N yang seronok nye, game bowling tu,
1.         Azhar (kwn Megat)
2.        Megat
3.        MIRA
4.        Ery
5.        Echa
6.        Ctah
Bangga saya dapat kalah kan Echa n Ctah. Hahaha




Bola paling ringan diangkat dengan tinggi sekali (*bola yg sy angkat tu berat okay. Tak larat nk angkat tinggi2. haha)



Tapi dalam happy2 tu, macam2 drama jadi. Sbb merajuk tu punye pasal lah. Adi datang pn Echa tanak layan, sampai kan kene jalan bertiga. Tengah jalan2, tibe2 Echa hilang. Tinggal saya berdua dengan Adi.

Then saya call Echa, die taknak bagitahu die kat mane. Die kate, ‘awak ade Adi kan?’  Haisshh. Itu pakwe awak, saya pulak yang kene layan.

Then jmpe Echa kt KFC dgn kawan2 die. Saya pn pandai jugak nk merajuk. Saya marah die sbb tinggalkan saya dgn bf dye dpn kwn2 dye tu. Lpas tu saya cakap, kalau tak jmpe saya, saya dah balik dgn classmate saya. pastu saya tros blah.

Call classmate, dorg baru je lintas jalan nk g tggu bas pulak. Hadoii. Tak sempat lah nk balik dgn classmate.

Yg tak blh bla, Echa kelam kabut cari saya. Then die jmpe saya kt entrance mall tu, tros die hug sy kat situ jugak.

Sudah nye, Echa ngn Adi berebutkan saya kat tengah2 mall tu, sbb masing2 nk menangkan ego masing2. Sy pulak yg jadi mangsa. Haha.

And adegan rebut2 tu pulak disaksikan oleh Ctah ngn Megat dr 2nd floor kot. Drama betul!

Haaa!! Tengok nie! Semua dengan partner masing2. Sy je single. Haha. Tapi sy tak kisah pn. Asalkan saya happy ;) 

Tak semestinye nk kene ade boyfie baru blh happy kan?




Mereka dgn gewe masing2. Saya je yg single ;))


ntah sejak bile saya pn suke bergambar sekarang ni kan. hehe



my honey yg cameramaniac! Pantang dpt camera. Mmg camera penuh dgn gmbr dye je lah kan.


Tak selalu keluar sama2 pn, tapi selalu lepak2 ngn korg. Seronok sangat2. Sayangggg korang!!!


Otw balik dah.. masing2 penat..