Wednesday, 11 April 2012

sm sains seri puteri

after a few, err, yearss, baru terdetik hati nk pergi ambil sijil spm dekat sekolah lama.
berkurun dah sijil tu duk dalam pejabat sekolah. hahaha.


tapi masalahnya, nak pergi dengan sapa? =.='


memanglah, pusingsana-pusingsini, naek lrt sampai putra, then jalan kaki pergi sekolah. memanglah dekat sekolah tu dengan stesen lrt. 
tapi masalah nyaa, ketaq lutut nk jejak kaki ke sekolah tu sorang. heee~~~


then mmber dari kelantan, kakyue kate dye on jee. ape lagii, ajak lah dia teman kan pergi ke sekolah yang terchentaaa tuu.


nk pergi jumpa kakyue tuee 
*almaklumlahh, kakyue taktahu jalan nk pergi hulu langat*, 
mula2 tumpang acu pergi kerja. 
lepas tu acu kata, pergi dengan kaknana lah senang. kaknana kerja dekat ampang. 
then ikut kaknana. lepas tu pulak kak nana kata, mintak fizi hantarlahh. 
alang2 fizi nk hantar kaknana pergi kerja. 
conclusion-nyaa, my cousin, fizi hntar i sampai lrt cempaka.

then tggu punya tggu,40 minit berlaluu. yup! 40 minit! kakyue memanggg! 
jalan nak pergi sekolah pun sesat2. sebab terlepas simpang ke pwtc.
kakyue pulak takde kerjaa, dah tersalah jalan, memang terus lalu jalan duta, pusing sampai damansara siapp! yelaaa, kakyue kan rindu kat ..., opssieeee! hehehe. jangan mara yee kakyuee.. hehehe


dah sampai sekolahh terchentaaaa!

SEKOLAH MENENGAH SAINS SERI PUTERI,
JALAN KOLAM AYER, KUALA LUMPUR.



masuk pagar. dupdap-dupdap. tak tahu kenapa camtu. bukan g amek result first time amek sijil je pn. hahaha..


turun dari keretaa, "kakyue. jomlah temannn.."
sampai je kat pejabatt, nampak miss foo :)
senyum kat miss foo. tegur diaa, tapi dia tak dengar kott. tu lah i niee, poyo lemah lembut sangat.. hahaha.


jejak kaki dalam pejabat, 
miss foo : u look familiar..


then, nampak miss vasantha! dup! gugur jantungggg! hahaha. 
dari first time jejak kaki kat seseri, sampai la niie, miss vas is the teacher that i fear the most. is taww! bukan was. means sampai sekarang pn gigil lagi kalau jumpa diaa. hehe..
then i smiled to miss vas and says, "miss vas.."
suddenly miss foo, "see, she did mention ur name,but she didn't mention my name at all. she knows you.."  allamakkkk! miss foo.. "i did mention ur namee, but u didn't hear it beforee.." ngeeee~~~
then borak dengan miss vas.. 


miss vas : u r student here before, rite?
me : yess, miss vas :)
miss vas : which batch? 
me : VALIANT.
miss vas : which year ha?
me : SPM 2009.
miss vas : so what r u doing?
me : i'm here to take all my sijil.
miss vas : i mean, what are you doing right now??
me : ouh! err. diploma in bisnes. at UiTM Kelantan. hehe.
miss vas : greatt. so how are you doingg? good?
me : yup. 
miss vas : what year are you now? first year? second year?
me : second year. and i'll finished it next year. 2 semester more..
miss vas : okay then. all the best for you. en *apetah*, this girl here want to take her sijil..


**phewww**


wehhh. dulu2 je cuak speaking ngn miss vas. 2thn dok kelantan, mane penah straight speaking mcm tuuu! hadoiii. ayat pun tunggang-langgang. kalau orang pandang i tadii, mmg nampak lah gigil nye kan?? tapi miss vas lah teacher yg paling i ingat. takut2 pn, she's the best teacherr, eh NO! she's a GREATT teacher :)


walaupun BI tak merasa lah A nye selama duk kat SESERI tu, tapi all the experience, lagi2 akan kena brainwash sampai nanges2 tiap kali lepas test o any exam sbb markah tak ok. kena brainwash dengan sapa lagi kalau bukan miss VASANTHA. hehe. tapi satu ayat dia yang akan i ingat sampai bila2, especially bila time down,"you must buck up girl!" i'll always remember that, miss vas! ayat semangat dari miss Vas :)


then encik kerani pejabat tu kata tggu kejap, then tiba2 miss vas yang dah nk keluar tu masuk balik, *ape pulak lagi nieee*


miss vas : hey makcik! the guy outsidee, ur boyfriend eh?
me : NOO! my friend! 
miss eisma : if he's a boy, he is a boyfriend lahh..
  
i kat dalam dah tersenyum sorang2 dah. hahaha. dah agak daa. kakyue plak memang dress up cmtu kan? boy-ishh! hahaha.. tak sabar nak gelakkk. tahan jee laa. 


then ternampak en haridan kat pejabat. tegur jelahhh. hehe. tegur je pn.
*en haridan tu warden asrama. berapa legasi dah en haridan jadi warden kat situu*


then ask pengetua sign sijil english 1119 yang university of cambridge *still tak phm sgt pasal bnde tu sbnanyee*
blh pulak pengetua tu silap tempat. dye tersign kat tmpat candidate. layan je lah puan pengetuaa. hehe
tell u whatt, bru tahu dah tukar pengetua sekolah tu.
pengetua baru nama
DATIN SERI ZAVIRAH BT SHAARI
datin wehh pengetua sekaranggg! 


hahaha. masuk kereta jee, bantai gelak dengan kakyuee. lepas tu taktahu nk pergi mana,  kakyue ajak g makan, then ikut kakyue balik rumah kakak diaa. main dengan anak buah dia sekejap. then kakyue hantar lah i balik ke hulu langat.. cerita kat kakak@awatif ramli. lagi dia bahan adalah. skandal cinta 5 segi ye kak ateh? hahaha. lima segi lah sangatttt! kak awatif and kakyuee, cukup2-lah cerita romantik cinta 5segi tuhh.. kakyue pergi je lah berbaik dengan buah hati pengarang jantung kakyue tuue. rindu kat diaa,cakapje lahh, ni nak cover2 maen name mira plak en. hahaha.


dah laaa. cukup lah merepek. alang2 dah menjejak kan kaki ke sekolah, terimbaulah segala nostalgia lama. niee, nak share gambar2 time sekolah dulu.. 




presentingggg! 

moments of 2008

dengan 4Bakerara class teacher, Pn Hasni

drama KERUSI. :)


moment of 2009


ni time menggedik jadi cheerleaderss. 
heee~~ i'm the one of it.. 

 kitorang perform waktu pertandingan kawadkaki 
peringkat wilayah Kuala Lumpur kalau tak silap.

 classmate 5Helpilia

miss you guys a lott! 
walau kita kelas last pn, sekarang, 
alhamdulillah, masing2 berjaya kan?

prep hours! sempat lagi nk bergambar kan?
err, school hours guysss! haha. pemandangan standard lah nie.. 
phewww, selamat gambar i tido takdee. hehehe
with physic's teacher, PAPA HADIP!
perkampungan Intelek at PWTC


berjalan kaki lah kami ke PWTC pagi petang siang malam. berulang-alik.
mentang2 lah dekattt. 
tapi untung apaa, merasa academic talk kt pwtc. kau adaaa? hehehe

yang ni pulak time pergi Kampung Endah, Banting - program Khidmat masyarakat

lepas program tu,kitorang singgah kat Pantai Morib. lepak2 situ.
with HELPILIANSS :)  
alwayss. mencari angle terbaik nk shoot gambar. 

  lepas isyaa' kita kumpul depan dining tauu! nak ambil gambarr.!
ambik kauu! semangat Helpilia punya pasal. 
macam2 gaya pakaian ada. ada yang berbajukurung lagi.ada yang siap dah pakai baju tidur,,
takpee. yang penting sweater! 


dengan bangga nya - AKU SESERI.

nampak tak muka kebahagiaan je semua? haha. ini namanya, lepas last paper SPM!
sape tak hepi oiii!




ONCIDIUM (rumah sukan-kaler kuninggg!)



baju yg kitorang pakai ni, yg kaler purple nie, baju batik sekolah.

 jamuan raya



dinner senior year. :)
MALAM GEMALA PUTERI / MGP  
kat SERI PACIFIC HOTEL
*alaa, sebelah PWTC je pn. lepas dinner, kene jalan kaki*
 VIP malam tu, DR FAZLEY youuu! 
yg sebelah tu, pengetua , PN JAMILAH 
or kitorang panggil beliau as BONDA.

 moment sepanjang zaman :)

 makanan dining

 suasana dining 
assemble rasmi kat dewan 
(DGP --> tak ingat nama full dewan niee, bese laa, sume tempat kt sekolah ni, nama nak unik2 jee) 
 kebakarannnn! haha. no laa! actually, tgah fogging niee.
 pemandangan dari sekolah waktu malam. cantik kan? 
yg kat bawah ni pulak asrama :)
lepas SPM



 n the one which i love the most,
my batch : VALIANT!
   the 214 valiants! 
its a really great time spending 2years with u guys here, in SESERI!



 **although really OHMYGODDD to finish my 2years there, but whenever i think about it, juz one thing that i can say,
I'M PROUD TO BE SESERIAN!
&
I'M PROUD TO BE VALIANTTT!!!
VALIANT HEBAT!
although now i'm no longer in science stream, i'm still proud because i'd attend a science school beforee !




*btw, to VALIANTS,
sory taww, kite ambil gambar2 sume dari fb korg. hehe.
thanx guysss! :)




2 comments:

afifaa. said...

Kenangan dik :)

afifaa. said...

Kenangan dik :)