Friday, 23 March 2012

TERUKIR DI BINTANG . . .


take five!
sedang revise financee..
got finance paper this saturdayy, 24th March!


hurmm..
lately, suke sangat share lagu dkt blog..
here, i would like to share with you ,

i love this song <3

terukir di bintang; yuna.

mula2 dengar lagu niee, macam takde pape jeee.
tapi dah banyak kali dengarr, 
jadi sukeee 
<3

hari tu story2 dgn fifiey, pasal lagu ni best, whtsoevaa.
mule2 my dear roommate, 
ekin kate, tah papee, blablabla.
lepas tu, time kitorang bising2 tak dapat nk download lagu tuu,
hmmm.. cik ekin tu yg dah dapat dlu..
seeee! 

bukan tu jeee, 
time kat rumah nenek sedara kat Tanah Merah hari tu pn,
nenek kata, lagu ni bestt!  
--,

the music of this song, 
UNIQUE.
the lyrics pulak, simple tp maksud nye mendalam.


errr,
nk share lagi sikit storyyy,
tadi text dgn mr  pelangi .
asking him, whether he like this songg.
*taste high mamat tuu, lagu yg aku suke sume dye reject sebelum ni.
tak pasal2 asyik kene label jiwang.
sampai lagu dlm fon o mp3 aku dye mls nk layan dahh*

and he says, he do like this song!
so, 
in a nutshell  *mcm karangan lah pulakkk*
mr pelangi,
once again, 
i dedicate this song, especially for you!






Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia


Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…


Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu



end of recess.
heeee~~
jom sambung study financee!
although dah pukul 4 pagi.
ni lah diee, effect minum nescafeee!
still tak boleh tidooo!
then, ape lagii, study je laa.






# still revising finance with 
Shieha & Kakak
nyte2 to
ekin, fifiey & izyan -.-

Friday, 9 March 2012

roommates !

berehat seketika selepas buat nota LAW. 
almaklumlah, musim study week, 
memang buku lah jadi bestfriends kan? hehe

ada satu hari tu, tengah bosan, 
cakap dekat sharifah shieha or lebih dikenali sebagai SHE

Mira : she, mira nk update blog lahh, tapi tak tahu nk cakap pasal ape..
Shieha : buat lah cerita pasal roommates.. roommates yang comel, roommates yang baik hati, terutama sekali sharifah shieha..

so now, 
introducing you, 
my roommates for this semester! 
from left , ekin, mira, kakak n she.


so now, nk cerita sikit pasal kitorangg. 

start withhh,  

taraaaa!

NURASYIKIN HAYAT
ekin

congrats for the new post,
exco kebudayaan & keusahawanan, 
Jawatankuasa Perwakilan Kolej Dato' Onn
or known as JPK.
heee~~ kakak JPK!  

ekin & mira! 

next, introducinggg :

SHARIFAH SHIEHA BT SYED MOHD
SHE

she ni pulak tersangat lah aktif dengan dunia pengacaraan. 
almaklumlahh, same dunia dengan SS. opss! hehehe..

she is now the vice president for unit pengacaraan majlis bg UiTM Kelantan.



bersama kakak emcee utk Anugerah Kecemerlangan Akademik 

selain itu, kakak kite yang sorang ni, aktif lah berkawad.
tapi nyee, muke tetap putih melepak.
she ni salah sorang komander utk 
SISPA or Jabatan Pertahanan Awam di UiTM Kelantan.


           
fifiey & she



and lagi sorang roomate,

MAZNIRA OMAR
KAKAK.

kakak pulak, sekarang aktif taekwando.
baru2 ni, kakak dah naik tali pinggang kuning.
lepas ni mesti rasa selamat kalau keluar dengan kakak.. hehehe.

last but not least, 

NUR AMIRAH AMANI BT MUSRI
mira

saya lah tuu.. :)

saya pulak macam biasalah, aktif dengan GPMS

baju pinjam je tuuu.
bile lah nk ade baju sendiri.. hehehe

saya sekarang, Ketua Penerangan untuk jawatankuasa baru
Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung,
Cawangan Khas UiTM Kelantan.



Haaa! budak due orang ni pun selalu datang melepak kat bilik kitoranggg.
datang nya tak kira masa. 
bilik kitorang tu dah dibuat macam bilik sendiri. tapi kitorang tak kisah pn..

NURSYAFIQAH BT SINI & NUUR HAZIRAH BT BAKRI
Fifiey & Zira


Cik Fifiey ni salah sorang komander SISPA, same macam SHE
tuu, yang ade gambar dye kat atas tadi tuu.
Si Zira ni pulakk, memegang portfolio Bendahari bagi  
Jawatankuasa Perwakilan Kolej Dato' Onn.
kirenyee, dye kakak JPK, macam Ekin lahh..


seronok sangat satu bilik dengan korang. 
bilik happening jee. 
memekak memanjang. 

ditambah lagi dengan kehadiran budak2 PSS tak berdaftar. 
(PSS - Program Sahabat Sejati:dulu program ni utk budak2 yang tak dapat bilik, dikire mcm menumpang laah) 
tapi budak2 PSS tak berdaftar kitorang ni bukan menumpang ape, 
sekadar menumpang tidurr. hahaha..


from left; mira, ekin, kakak, she, izyan & fifiey

Haaa! si fifiey dgn izyan lah budak PSS tak berdaftar kt bilik kitorangg..

penambah kebisingan kt bilik tu.. 
lampu masih menyala pukul 2 3 pagi tu biasaaa.. 
suara masih kedengaran pukul 2 3 pagi tu biasaaa. 

aktiviti favourite kitoranggg? hahaa

karaokee. bile cik ekin tu start bukak you-tube, mule lah kitorang melalak.. tak kire masee.

lagi satuu, bile sorang dah start nk try fesyen2 shawl, mule lah semua nk main shawl jugakk. hehehe

kalau makan tu, bnde biasa laa. everytime favourite. :)

so korangg, 
mungkin kita semua tak sama bilik lagi sem depan.
so, lets spend, errr 31- 9 = 22 days together!

final pun dah nak dekatt, so jom kite semua study okayy! 
lets strive for DEKAN, my dear roommates n pss.!

to ekin, lets reduce the twitter n facebooking activities, 
to she, goodluck for SS! hahaha.. kalau itu blh jadi pembakar semangat awakk.
to kakak, balik lah cepat! udah2 laa cuti tu.. 
to me, DAH! PERGI STUDY! hari2 nk update blog yee. tu, buku COMMERCIAL LAW menunggu kat sebelah awak tuu.. :)


Dan utk semuaa, termasuk lah 
Cik Nursyafiqah bt Sini & Nuur Hazirah Bakri, 

semester depan menjanjikan banyak cabaran untuk kita semua.
bertambah lagi dengan tanggungjawab yang tergalas di bahu kita,
sama2lah kita melaksanakan segala tugasan sebaik mungkin.
jangan sesekali menganggap tanggungjawab itu sebagai satu bebanan, 
tapi anggaplah ia sebagai satu cabaran.
andai ada masalah yang mendatang, jangan cepat melatah. 
cari penyelesaian sebaiknya.
INGATT,
kita takkan diberi sesuatu amanah, 
andai kita tidak mampu melaksanakan. 
kerana ALLAH swt lebih mengetahui kemampuan diri kita berbanding diri kita sendiri.


seronok kawan dengan orang2 hebat.
it motivates me to be HEBAT macam korang !



SOOO,
all the best koranggg!

memory is the only thing that never fades away :)


this entry specially dedicated to
ekin, she, kakak, fifiey, zira & yan.

Thursday, 8 March 2012

Lagu


awak pernah bagi lagu ni kat saya...

bile saya rindu awak, 
saya suka dengar lagu ni..,








Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu
“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata
“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–
saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua..



  bear awak :)


p/s : saya sayang awak!

Wednesday, 7 March 2012

my heart whisper..













p/s : mr pelangi,
i love you ;)